Nelly - Lækre ting til ingen penge!!

Er du alene mor?

Skærmbillede 2014-10-03 kl. 09.19.57
Forleden så jeg dokumentarserien ‘Stop nu krigen, mor og far’ på tv2. Med fokus på skilsmisser, og de konflikter som oftest følger med. Jeg tudede virkelig over den måde, forældrene taklede situationen på, og hvor var det bare synd for de to drenge. Men heldigvis fik de hjælp og det endte med, at de fandt en fin holdbar løsning 🙂
Nu to dage efter tænker jeg stadig på, hvor heldig mine to børn egentligt har været. Godt nok er deres forældre ikke sammen mere, men de har været skånet for mange ting, alle de der modbydelige ting, som nogle børn gennemgår, når deres forældre går fra hinanden 🙁
Jeg har altid lagt meget stor vægt på, at man ikke skændes/råber foran børnene. Man siger hej til hinanden, smiler og egentligt bare prøver på, at holde en god facade foran børnene + at jeg kunne aldrig finde på, at tale grimt om drengene far (selvom jeg nogen gange virkelig har haft lyst :-)).

Link til 5 gode råd

Når mor og far går fra hinanden, vil der oftest være en masse uenigheder omkring børnene, hvornår skal børnene være hvor, hvorfor mv. Så opstår der ofte en masse bitterhed og skænderiger.
Nogle skilsmisse familier klare det heldigvis godt, men det er langt fra alle. Jeg skriver udfra mine egne erfaringer, samt oplevelser igennem veninder og min omgangskreds.

Når man er sammen med sine børn, synes jeg især, det er vigtigt, at voksne ser bort fra stridighederne, taler pænt om modparten, lægger egne behov væk og KUN tænker på børnenes behov. Det er os voksne, som er de voksne og IKKE børnene. Vores opgave er, at få børnene til at føle sig elsket, de skal være glade og lykkelige, også selvom mor og far ikke bor sammen mere.
Børnene elsker sine forældre lige højt, og det skal man ikke prøve at påvirke, fordi man nu står i en anden situation, og helst bare gerne vil have børnene for sig selv fx. fordi man mener modparten er en kæmpe idiot.
Selvom man hader hinanden og virkelig ikke kan udstå hinanden, er det mindste man kan gøre, at sige hej til hinanden, smile og fremstå at det hele nok skal gå. Børn påvirkes af de voksnes humør og væremåde!

Børn har brug for TO forældre! Det værste er at ødelægge børnenes forhold til modparten, fx. ved at tale grimt/lyve om hinanden, eller påvirke børnene til de ikke vil se modparten.
Husk det er ALDRIG børnenes skyld – altid forældrenes!! <3 <3

Er du blevet alenemor?
-Her er et par råd til dig (jeg har været alene mor i snart 6 år:

– En vattet far, er bedre end slet ingen!
– Glemmer faren en aftale med barnet, skal du være den bedste mailer og stadig ikke tale grimt om faren til barnet. Prøv om du kan ‘glide’ det ud overfor barnet.
– Det er OK med alenetid. – Vend dig til tanken om, at du er HELT alene mor, og når børnene er hos deres far, så udnyt tiden med hygge sammen med veninderne, forkæl dig selv – DET ER OKAY.
– Glid af på fornærmelser og skrig ned i en pude. Træk været dybt og kom videre.
– Lad være med at fortælle ham (faren) mere omkring dine eventuelle byture (i de weekender du ikke har børnene) end højst nødvendigt.
– Er der uenighed omkring samvær med børnene, så søg konfliktmægling hos statsamtet.
– Inviter faren med til forældremøder, skole-hjem samtaler, sportsevents og andre arrangementer med børnene.
– Snak med børnene omkring den opstået situation.
– HUSK det er helt okay at være ked af det, tal med børnene om det. De må også gerne vise, at de er kede af det. Din opgave: trøst dem, giv dem masser af kys og kram. Vis dem du er der for dem.
– Alt i alt må du bare gøre dit, til at børnene trives, føler sig trygge/glade og er lykkelige. Og simpelthen prøve på, at være den bedste mor for dine børn og kompensere for eventuelle mangler, der måtte være fra farens side.
– Vær stærk – se ikke tilbage, se frem <3
– Man kan meget mere end man umiddelbart lige tror 🙂

love Læ.

Skærmbillede 2014-10-03 kl. 09.20.46
Skærmbillede 2014-10-03 kl. 09.20.32
Skærmbillede 2014-10-03 kl. 09.20.18
Skærmbillede 2014-09-29 kl. 13.52.17 Skærmbillede 2014-09-29 kl. 15.03.33

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nelly - Lækre ting til ingen penge!!