I dag er det officiel pandekagedag i Danmark
YEEEEEEEEESSSSSS så skal der spises pandekager – we love. Det er nemlig officiel pandekagedag i Danmark i dag siden 2006 🙂 Læs mere om det HER og HER
Pandekagedagen er en gammel kristen tradition. I gamle dage skulle kristne faste i 40 dage op til påsken. I den periode måtte man hverken spise søde sager, æg, hvidt mel eller mælk. Derfor skulle disse råvarer spises op, og så lavede man pandekager i lange baner. LÆKKERT!
Fem gode pandekage-tips:
1. Sigter du melet i lidt ad gangen, når du laver pandekagedej, undgår du, at dejen klumper.
2. Mælk eller fløde i dejen gør dine pandekager sprøde og knasende. Det er godt, hvis pandekagerne skal kunne rulles sammen.
3. Vand eller øl i dejen gør dine pandekager sprøde og knasende. Du skal kun erstatte lidt af mælken med vand eller øl.
4. Almindelige pandekager kan sagtens fryses. Læg evt. et stykke bagepapir mellem hver pandekage, så kan du tage det antal ud af fryseren, du har brug for.
5. Hvis du vil holde pandekagerne lune, til de skal spises, kan du stille dem på en tallerken i ovnen. Ovnen skal stå på 50 grader.
Pandekageopskrift:
Dette er en nem og god gammeldags dansk pandekage, som vi alle kender og elsker den – tilsat lidt hvidtøl. Opskriften passer til en familie på 4 personer.
Ingredienser
150g mel
1 spsk sukker
1 tsk salt
3 dl mælk
½ dl hvidtøl
2 æg
Smør til stegning
En anden nem opskrift til lækre pandekager, kan du finde HER
God fornøjelse //Læ.
Ingen kommentarer endnu