Økologi >< ikke økologi

Sukkerfrie juleboller

SUKKERFRIE JULEBOLLER – rig på fibre og protein (glutenfrie)

Havregrød (2 dl havregryn (brug glutenfrit hvis du ønsker glutenfrie boller),1 stort revet æble og 3-4 dl vand)
3 æg
1 dl creme fraiche – jeg brugte 5 %
50 g smeltet smør – gerne økologisk
40 g ærteproteinpulver – Evt. fra Natuzone
70 g fuldkornsrismel
30 g (fedtreduceret) mandelmel
3 spsk Sukrin Gold
2 spsk Husk – den grønne
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 tsk honningkagekrydderi – brug rene krydderier, hvis du ikke kan tåle gluten, da det indeholder lidt hvede.
1-2 tsk kanel
1/4-1/2 tsk kardemomme
1 spsk hakket appelsinskal (Dr. Oetker)
30 g korender

Hasselnøddeflager og Sukrin til drys

– Kog havregryn, vand og æble til grød
– Blend eller rør alle ingredienser sammen og vend havregrøden i
– Lad dejen hvile i ca 15 min, så fibrene suger en del væde til sig
– Formes til boller med en våd ske og stilles på en bageplade med bagepapir
– Drysses med Sukrin og hasselnøddeflager
– Bages ved ca 190 grader i 25-30 min.

(Ca. 13 boller ud af denne portionen)

Energiindhold pr 100 g
149 kcal
8,3 g protein
13 g kulhydrat
7,3 g fedt

Skærmbillede 2014-11-13 kl. 09.53.33

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Økologi >< ikke økologi