It's friday

Lækker, sund og nem Salade Nicoise evt. med brød

Pandestegte_fladbroed

Tid: ca. 40 min. plus hævetid

3½ dl vand
25 g gær
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
250 g hvedemel
ca. 250 g ølandshvedemel
lidt olie til stegning

1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og sukker, og rør dernæst hvedemel og ølandshvede i væsken. Ælt dejen godt igennem. Dejen skal æltes ca. 10 min., til den er elastisk.

2. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen til en pølse, og skær den ud i 10 stykker. Form til boller. Rul bollerne ud til 5 mm’s tykkelse. De må gerne være lidt uens i størrelsen.

3. Varm lidt olie på en pande – den skal være glohed. Steg hvert fladbrød 1-2 min. på hver side, til brødet bobler op.

Fladbred_a_la_salade_nicoise_top

Tid: ca. 25 min.

2 æg
200 g grønne bønner
200 g blandede salater
8 kogte kartofler
250 g små tomater

Sennepsdressing:
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. flydende honning
½ dl olivenolie

2 dåser tun
1-2 spsk. kapers
50 g sorte oliven
1 bakke karse
friskkværnet peber
4 fladbrød

1. Kog æggene i ca. 10 min. og afkøl. Pil og skær dem i kvarte.

2. Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 2 min. Afdryp og hæld koldt vand over. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Skær tomaterne i kvarter.

3. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend den godt med salaten.

4. Anret salat med æg, kartofler, bønner og tomater. Afdryp tunen, og fordel den over salaten sammen med kapers og oliven. Drys karse over, og krydr med peber.

5. Fordel salaten på de lune fladbrød.

God fornøjelse 😉
//LY

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

It's friday