Sukkerfrie juleboller
SUKKERFRIE JULEBOLLER – rig på fibre og protein (glutenfrie)
Havregrød (2 dl havregryn (brug glutenfrit hvis du ønsker glutenfrie boller),1 stort revet æble og 3-4 dl vand)
3 æg
1 dl creme fraiche – jeg brugte 5 %
50 g smeltet smør – gerne økologisk
40 g ærteproteinpulver – Evt. fra Natuzone
70 g fuldkornsrismel
30 g (fedtreduceret) mandelmel
3 spsk Sukrin Gold
2 spsk Husk – den grønne
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 tsk honningkagekrydderi – brug rene krydderier, hvis du ikke kan tåle gluten, da det indeholder lidt hvede.
1-2 tsk kanel
1/4-1/2 tsk kardemomme
1 spsk hakket appelsinskal (Dr. Oetker)
30 g korender
Hasselnøddeflager og Sukrin til drys
– Kog havregryn, vand og æble til grød
– Blend eller rør alle ingredienser sammen og vend havregrøden i
– Lad dejen hvile i ca 15 min, så fibrene suger en del væde til sig
– Formes til boller med en våd ske og stilles på en bageplade med bagepapir
– Drysses med Sukrin og hasselnøddeflager
– Bages ved ca 190 grader i 25-30 min.
(Ca. 13 boller ud af denne portionen)
Energiindhold pr 100 g
149 kcal
8,3 g protein
13 g kulhydrat
7,3 g fedt
Ingen kommentarer endnu