Følg os på Insta

Chocolate dream <3

ELSKER virkelig bare chokolade, og nærmest alt der indeholder det, og det samme gør min kæreste.
Vi har næsten lige haft min svigermor og min kærestes lillebror på besøg fra Sverige et par dage, og den sidste aften de var her ville jeg gerne forkæle dem lidt. Min kærestes lillebror kan ikke tåle gluten så det er ikke altid nemt når der skal bages osv. men ved at de elsker søde sager og jeg havde så hørt at denne kage skulle være en chokolade drøm så tænkte jeg at jeg ville prøve den, den laves uden mel og det er helt sikkert ikke sidste gang vi har lavet den hjemme hos os! WAOW! Den var helt fantastisk!
-Og så er den jo faktisk ikke SÅ usund igen 😀 hihi

Kagen hedder Gâteau Marcel, og her er opsakriften, den skal i altså ikke gå glip af!! 😉

8 personer
Ingredienser:

175 g mørk chokolade
70 pct.
175 g smør
175 g sukker
3½ bæger pasteuriserede æggeblommer
3 bægre pasteuriserede æggehvider
125 g god appelsinmarmelade el. syltede appelsiner og kakao til drys (ca. 60 g)
Evt. mørk chokolade el. anden pynt
1 stor springform
Blødgjort smør til formen og lidt sukker til formen

Sådan laver du Gâteau Marcel

Hak chokoladen og hæld den i en skål af stål eller glas, beregnet til vandbad. Smelt chokolade og smør over vandbad, men sørg for, at det ikke bliver for varmt, det skal kun have håndtemperatur. Hæld 2/3 af sukkeret op i en skål sammen med æggeblommerne og pisk det hvidt og luftigt sammen. Pisk hviderne stive i en anden skål og tilsæt den sidste tredjedel af sukkeret undervejs. Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer. Fold derefter lidt efter lidt de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen, så det ender med at give en homogen masse.

Gnid en stor springform grundigt med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende af. Det gør det nemmere at løsne bunden, når kagen er bagt. Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175° i ca. 30 min. Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet. Tag formen med bunden ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde sammen, og det er meningen. Lad den køle lidt af, til sidst i køleskabet.

Fordel appelsinmarmeladen oven på den afkølede bund i et pænt, jævnt lag, men undgå at brede det helt ud til kanten. Fordel resten af chokolademoussen oven på bunden med marmeladen og glat det ud, så overfl aden bliver pæn og jævn. Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den sætte sig nogle timer eller evt. natten over. Vi lavede den om dagen og spiste den om aftenen, men resterne vi fik dagen efter var faktisk lidt bedere Kagen løsnes fra kanten og bunden af springformen med en kniv. Sigt kakao over kagen og dekorer evt. din Gâteau Marcel med mørke, lyse eller hvide chokoladespåner. Jeg dryssede lidt kokos over, og det var SÅ lækkert
2369

DSC05732-1024x680

Photo 22-08-13 18.41.59

marengsbunde-med-hindbærmousse-10

IMG_0004

Held og lykke 😀
//Ly

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Følg os på Insta